Sposób przygotowania

Cukierki rozbić lekko tłuczkiem (w papierkach) - rozwinąć i rozdrobnione włożyć do litrowej butelki.
Wsypać cukier waniliowy i wlać wódkę.
Butelkę szczelnie zakręcić i potrząsać nią, aż cukierki się rozpuszczą.
Odstawić na 1-2 miesiące do zmacerowania.
Przed podaniem można dolać słodkiej chudej śmietanki lub mleczka skonensowanego niesłodzonego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajnr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam super;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !