Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę umyć ,obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Do garnka z wodą dodać mięso i jarzyny i gotować z dodatkiem przypraw.Kaszę wypłukać i dodać do zupy.Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do wywaru.Mięso wyjąć przemielić ,przyprawić do smaku i formować małe pulpeciki.Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na oleju.Jak kasza zmięknie doprawić zupę i zalać nią usmażone pulpeciki.

Komentarze

  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo apetyczny. Lubię takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też krupnik lubię w różnych postaciach..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie gotowałam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaaaaaaaaaaaaa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł na trochę inny krupnik.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo fajny ten krupnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię krupnik :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też lubię krupnik a z tymi pulpecikami fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !