Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

napój agrestowo-jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1/2 kg.
jabłka 2 szt.
skórka z cytryny 1 szt.
syrop miętowy 1/2 szkl.
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: napój agrestowo-jabłkowy

agrest oczyścić umyć,jabłka obrać i pokroić,cytrynę sparzyć wrzątkiem i zetrzeć skórkę.W garnku zagotować 1 litr wody włożyć umyte owoce i otartą skórkę z cytryny,zagotować i odstawić,po 40minutach wlać syrop miętowy i doprawić cukrem do smaku całość wymieszać,podawać z lodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.09.2013 21:57
muszę sam spróbować
Motorek 27.09.2013 09:41
smaczny napój
Angelika10 14.09.2012 22:51
Świetny
MagdaXXX 05.09.2012 07:49
super
Grazyna0211 02.09.2012 15:22
fajne połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak