Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eklerki z budyniowym nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
masło 120 gram
mąka 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mleko 1/2 litra
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: eklerki z budyniowym nadzieniem

Zagotować wodę z masłem. Na gotującą wodę wsypać mąkę i mieszać. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Zmiksować z jajkami lub utrzeć drewnianą łyżką.
Masę wyciskać na blaszkę za pomocą szprycy bądź rękawa cukierniczego.
Piec w temperaturze 200ºC przez 20 - 30 minut . Ostudzić, przekroić na 2 części. Budyń przygotować zgodnie z przepisem. Ostudzonym budyniem przełożyć eklerki. Udekorować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 04.10.2012 20:33
niebo w gębie :)
Wiesława1 04.09.2012 20:19
super
Małgorzata106 27.08.2012 17:29
super
Monika78 22.06.2012 21:52
mam słabość do eklerek i powstrzymać się nie mogę:)
1j1o1l1a1 22.06.2012 21:32
na pewno smaczne
czekoladka_m 22.06.2012 20:14
uwielbiam eklerki... miam!!
halina17 22.06.2012 20:06
pyszne ciastka
foczka-ks 22.06.2012 19:40
dawno nie jadłam
Marcin Vw1 22.06.2012 19:31
smaczne ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak