Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚWIEŻYZNA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 2 kg
cebula 3 szt
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
tymianek do smaku
cząber do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: ŚWIEŻYZNA

Mięso kroimy w kostkę średniej wielkości, wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy, gdy się zrumieni przekładamy do garnka, dodajemy liśc, ziele, cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości tak ok. godz. od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy wszystkie przyprawy do smaku i jeszcze chwilę dusimy aby wszystko się ładnie połączyło. Podajemy gorące ze świeżym chlebkiem.
SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.05.2013 07:24
To są pyszności :)
GOSIA18 22.06.2012 21:05
WYGLĄDA I TAK SMAKUJE, MIĘSO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH
Marcin Vw1 22.06.2012 19:31
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak