Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z KOMINKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kominki 3 kg
koper świeży duża garśc
mąka 3 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z KOMINKAMI

Świeże kominki prosto z lasu przebieramy i płuczemy, zalewamy wodą solimy i gotujemy do miękkości. Ugotowane grzyby odcedzamy studzimy i kroimy w małe kawałki, dodajemy posiekany koper, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jest już gotowy farsz. Mąkę zagniatamy wodą wykrawamy kółka i lepimy pierogi z farszem kominkowym. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do wypłynięcia na wierzch. Podajemy z zesmażoną słoninką.
SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 17.03.2013 11:00
bardzo apetyczny przepis
Izabela/bella81 04.10.2012 11:04
Byłam ciekawa co to kominki... Takich grzybów nie znam, więc sama nie ryzykuję w zbieraniu, ale pierożki apetyczne :)
gosia1988 14.08.2012 07:51
uwielbim
GOSIA18 22.06.2012 21:08
FACHOWO NAZYWAJĄ SIĘ LEJKOWIEC DĘTY
halina17 22.06.2012 20:09
co to są za grzyby , nie znam
Marcin Vw1 22.06.2012 19:32
super pierogi
SmacznaPyza 22.06.2012 19:08
bardzo lubię kominki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak