Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem , dodając po jednym żółtku , kakao rozpuszczamy w małym garnku w ciepłym mleku potem ostudzić . do jajek przesiej mąkę z proszkiem , wlej kakao , wymieszaj , ciasto przełóż do natłuszczonej formy i piecz 25 minut w temp. 180 st , potem wyjmij na ściereczkę , zwiń i ostudż .Banany zmiksować , namocz żelatynę , ser zmielony utrzyj z miodem i bananami , dodaj żelatynę i wymieszaj . ubij śmietanę i po łyżce dodawaj do masy serowej , wsyp porzeczki , wymieszaj . rozwiń ciasto, posmaruj tężejącą masą zwiń i chłodż 2 godziny. Na koniec już możemy tylko posmarować gotowym lukrem i udekorować.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !