Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada porzeczkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 szklanka
mleko pół l.
cukier pół szklanki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
jajko 4
masa
mleko pół szklanki
biały ser 25 dag
porzeczki 25 dag
śmietanan pół szklanki
miód 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada porzeczkowa

Białka ubić z cukrem , dodając po jednym żółtku , kakao rozpuszczamy w małym garnku w ciepłym mleku potem ostudzić . do jajek przesiej mąkę z proszkiem , wlej kakao , wymieszaj , ciasto przełóż do natłuszczonej formy i piecz 25 minut w temp. 180 st , potem wyjmij na ściereczkę , zwiń i ostudż .Banany zmiksować , namocz żelatynę , ser zmielony utrzyj z miodem i bananami , dodaj żelatynę i wymieszaj . ubij śmietanę i po łyżce dodawaj do masy serowej , wsyp porzeczki , wymieszaj . rozwiń ciasto, posmaruj tężejącą masą zwiń i chłodż 2 godziny. Na koniec już możemy tylko posmarować gotowym lukrem i udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.08.2012 23:10
uwielbiam porzeczki
babcia
babcia 05.07.2012 08:08
musi być przepyszna
babcia
babcia 05.07.2012 08:08
musi być przepyszna
bgs1984 23.06.2012 13:40
mniam
marzenciak1985 23.06.2012 13:35
mniam
aginaa 22.06.2012 21:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak