Sposób przygotowania

mąkę przesiać na stolnicę z solą dodać margarynę,żółtka i cukier puder posiekać nożem,z powstałego ciasta uformować kulę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok.30min.Wyjąć ciasto rozwałkować włożyć ciasto do natłuszczonej formy nadmiar ciasta obciąć i ponownie wstawić do lodówki tym razem na 2 godz.Wyjąć ciasto nakłuć widelcem i upiec w temp.180st.ok.15min.Budyń ugotować w/g opisu na opakow.w mniejszej ilości mleka,po zagotowaniu wylać na upieczone ciasto.Jabłka umyć nie obierać pokroić w cienkie plasterki i układać na wystudzonym budyniu,posypać rodzynkami.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku odstawić do stężenia jak zacznie tężeć to polać po wierzchu ciasta.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    naprawdę piękna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Musi być pyszna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !