Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 8 sztuka
pieczarki 300 gram
ser żółty 8 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka krupczatka do panierowania
jajko 1 sztuka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i serem

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na małej ilości oleju i dodajemy jajko, mieszamy i smażymy aż jajko się zetnie - odstawiamy do przestygnięcia.

Na każdy naleśnik nakładamy farsz pieczarkowy i plasterek sera, zwijamy krokiety i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.

Smażymy na oleju ze wszystkich stron na rumiano.

Polecam podawać z czerwonym barszczem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 27.09.2012 17:03
Dawno nie jadłam krokietów
ElizaT 09.09.2012 10:07
muszą być smaczne
halina17 22.06.2012 20:12
uwielbiam krokiety z pieczarkami
MagdaeM 22.06.2012 20:00
super
msmariusz 22.06.2012 17:40
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak