Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś bazyliowo-pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat
czosnek 2 ząbki
filet z kurczaka 2 szt
pomidor 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: pierś bazyliowo-pomidorowa

filet z piersi delikatnie rozbić ale niezbyt cienko. Oprószyć go solą i natrzeć bazylią-odstawić na pół godziny. Usmażyć do miękkości tj około 3 minut z każdej strony. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojony w talarki czosnek i dodać pokrojonego w ósemki pomidora chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.06.2013 18:36
bardzo smaczne
owca441 25.09.2012 20:23
apetyczne miesko
msmariusz 22.06.2012 17:36
smacznie wygląda
Pietruszka 22.06.2012 17:13
super
Anio?eczek 22.06.2012 17:12
ale smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak