Sposób przygotowania

Zmiksować najpierw 2 jajka wraz z cukrem pudrem po chwili dodajemy mąkę , masło i zagnieść ciasto od razu zawinąć ciasto w folię i do lodówki , potem rozwałkować , i wylepić 8 natłuszczonych foremek na tartaletki. Ułóż na wierzchu każdej krążki papieru i obciąż ziarnkami grochu pieczemy 15 minut w 180 st . Potem usuwamy papier zmniejszamy temp. do 130 st . Serki połączyć z jajkiem , otartą skórką z cytryny i sokiem miksujemy na gładziutka masę i tą masą musimy wypełnić tartaletki i zapiekamy 25 minut potem ostudzić i ułożyć jeżyny . Przygotować sobie wcześniej galaretkę w 1\2 wody podanej na przepisie a gdy zacznie tężeć to wykładamy po 2 łyżki na owoce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawie
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszne babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !