Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tartaletki z jeżynami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 15 dag
masło pół kostki
serek mascarpone 15 dag
cukier 10 dag
jajko 3
sok z cytryny 1 łyżka
otarta skórka z cytryny 1 łyżka
jeżyny pół kg
galaretka truskawkowa
ser ricotta 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tartaletki z jeżynami

Zmiksować najpierw 2 jajka wraz z cukrem pudrem po chwili dodajemy mąkę , masło i zagnieść ciasto od razu zawinąć ciasto w folię i do lodówki , potem rozwałkować , i wylepić 8 natłuszczonych foremek na tartaletki. Ułóż na wierzchu każdej krążki papieru i obciąż ziarnkami grochu pieczemy 15 minut w 180 st . Potem usuwamy papier zmniejszamy temp. do 130 st . Serki połączyć z jajkiem , otartą skórką z cytryny i sokiem miksujemy na gładziutka masę i tą masą musimy wypełnić tartaletki i zapiekamy 25 minut potem ostudzić i ułożyć jeżyny . Przygotować sobie wcześniej galaretkę w 1\2 wody podanej na przepisie a gdy zacznie tężeć to wykładamy po 2 łyżki na owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.10.2013 07:37
napewno pyszne babeczki
babcia
babcia 03.03.2013 10:10
bardzo fajny przepis
bgs1984 23.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 23.06.2012 13:36
mniam
msmariusz 22.06.2012 17:35
ciekawie
Anio?eczek 22.06.2012 17:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak