Kurczaka nacieramy najpierw solą , cynamonem zmielonym zielem angielskim posiekaną suszoną skórką mandarynki lub pomarańczy , imbirem , kurczaka również całego natrzeć z wewnątrz i zewnątrz cebulą posiekaną , cukrem , wszystkimi przyprawami , które wymieniłam . Kurczaka odstawiamy i przykrywamy na 8 godzin. a najlepiej jak byśmy zostawili go na noc. Do dużego garnka wkładamy odwrócony głęboki talerz albo miseczkę na nim umieszczamy wkładkę do gotowania na parze , wlać 6 szklanek wrzącej wody , i kurczaka umieszczamy na wkładce , garnek szczelnie przykryć i doprowadzić do wrzenia. gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny Woda nie powinna dotykać kurczaka , w razie potrzeby dolać trochę wrzątku. Po tym czasie zdejmujemy z ognia , po 2 minutach odkrywamy garnek , wyjmujemy kurczaka i przekładamy go na deskę .Olej wlewamy do głębokiego garnka i kurczaka umieszczamy w koszyku na frytki i smażyć 2 minuty zmniejszyć płomień i smażyć jeszcze 3 minuty. Na koniec już tylko wyjąć kurczaka odsączyć układamy na półmisku , przybrać ćwiartkami pomidorów i sałatą pokrojoną w bardzo cienkie paski.