Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dag
pieczarki 15 s
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka z pieczarkami

Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w piórka.

Na patelni albo w garnku do smażenia rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać mięso i obsmażyć. Dodać cebulę i smażyć 3-5 minut cały czas mieszają. Dodać przygotowane pieczarki, oprószyć solą, podlać wodą.

Wszystko wymieszać i dusić często mieszając i uzupełniając wodę. Pod koniec oprószyć pieprzem, doprawić do smaku i dusić do miękkości. Do duszenia mięsa można dodać liść laurowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edita15 22.06.2012 17:35
mniam
edita15 22.06.2012 17:35
mniam mniam
tom 22.06.2012 17:32
fajne
owca441 22.06.2012 17:21
czy porcyjka dla mnie się znajdzie?
agunesu 22.06.2012 17:14
smaczne
Ankha 22.06.2012 15:55
Domowe jedzonko:)
Hanna5 22.06.2012 15:46
lubie takie potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak