Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska kwaśno - słodka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
mąka ziemniaczana pół łyżki
woda 1 łyżka
ocet 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
woda 1 łyżka
cukier 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz turecki 2 strączki
rosół 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska kwaśno - słodka

Kapustę wypłukać . Mąkę ziemniaczaną wymieszać w miseczce z wodą , octem , sosem sojowym , cukrem i wódką , na dużej patelni smażymy strąki suszone strąki pieprzu przez 1 minutę , rozgrzewając przedtem olej , potem wyjąć strąki łyżką cedzakową , paprykę w proszku połączyć z rosołem . Kapustę poszatkowaną na duże kawałki włożyć na patelnię i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty , posolić , wlać rosół wymieszany z papryką i smażymy na średnim ogniu dalsze 5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączoną w miseczce z innymi składnikami wlać do kapusty mieszając dusimy 1 minutę . .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 23.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 23.06.2012 13:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak