Sposób przygotowania

Do mięsa dodać kasze mannę, drobno pokrojoną połówkę cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować pulpety i obtaczać w mące.

Pozostałą cebule obrać, pokroić w plastry. Pieczarki umyć, pokroić w plastry albo na ćwiartki.

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i zeszklić. Następnie dodać pieczarki i razem przesmażyć.

Przełożyć do rondla, podlać sporą ilością wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.

Włożyć przygotowane pulpety, doprawić do smaku i dusić razem ok. 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    smakowicie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !