Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczki zapiekane z mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
mięso mielone 80 dag
cebula 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól, pieprz do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
ser żółty 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczki zapiekane z mięsem mielonym

ZIEMNIAKI OBRAĆ.
WYDRĄŻYĆ W NICH DOŚĆ DUŻE DZIURY.
MIĘSO MIELONE DOPRAWIĆ DO SMAKU DODAĆ BUŁKĘ CZERSTWĄ ,BUŁKĘ TARTĄ ,ORAZ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULKĘ I PODSMAŻONA NA ZŁOTY KOLOR DODAĆ JAJKO,I WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ .
MIĘSO WŁOŻYĆ DO WYDRĄŻONEGO ZIEMNIAKA ,POTEM UŁOŻYĆ NA BRYTFANNIE I PIEC W TEMP 200*C OK 1 GODZINY . POTEM WYJĄC I POŁOŻYĆ SER ŻÓŁTY I JESZCZE RAZ WŁOŻYĆ DO PIEKARNIKA NA OK 10 MINUT .
PODAWAĆ Z KECZUPEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 18.07.2012 19:55
pycha
Hanna5 22.06.2012 15:48
chętnie wypróbuję te ziemniaki
elka4621 22.06.2012 14:55
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak