Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z pieczarkami i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3
tłuszcz 1 łyżka
ser żółty 50 g
pieczarki 250 g
jajko 2
tłuszcz 1,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z pieczarkami i serem

Ziemniaki ugotować pod przykryciem potem odcedzić i przecisnąć przez praskę , cebule i pieczarki oczyszczamy , opłukać dokładnie, drobno posiekać i podsmażyć i połączyć z ziemniakami , żółtkami oraz ubitą pianą z białek , doprawić do smaku .Przygotowana masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą , wyrównać powierzchnię posypujemy jeszcze serem żółtym najlepiej twardym jak byśmy mięli a potem już możemy zapiekać w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 02.09.2012 20:50
pycha.
ewaa 26.08.2012 16:19
pychota
bgs1984 23.06.2012 13:42
mniam
marzenciak1985 23.06.2012 13:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak