Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa młodości babci

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza 1 puszka
marchewki 3 szt
ziemniaki 4 szt
kość wołowa 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
kapusta 1/2 główki
śmietana wymieszana z mąką
sól
salami 20 dag
Opcjonalnie:
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa młodości babci

Najpierw gotujemy wywar z kości a potem do garnka kolejno trzeba dodawać; rozdrobnioną kiełbasę, pokrojone w kostkę warzywa, a na końcu odsączone groszek i kukurydzę. Wszystko ma się gotować tak długo aż zmięknie, a gdy się ugotuje, rozbełtać śmietanę z mąką i wlać do garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 03.09.2012 11:09
super
Justyna Jussstiii 22.06.2012 22:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak