Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab podsmażany z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 plastrów
pieczarki 20 sztuk
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab podsmażany z pieczarkami

Mięso lekko rozbić drewnianym tłuczkiem albo dłonią, oprószyć solą czosnkową i pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć plastry schabu.
Podlać wodą albo bulionem, dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki.

Dusić do miękkość w niewielkiej ilości płynu (wody lub bulionu). Szczypiorek opłukać, drobno pokroić, dodać pod koniec duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak