Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażane ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 4 dag
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
cebula 1/4 sztuki
jajko 2 s
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ziemniaki wg uznania
pieczarki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażane ziemniaki

Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną w mleku bułkę i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem.

Potrzebną ilość ziemniaków obrać obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

Ziemniaki przekroić na połowy, łyżeczką wyjąć trochę ze środka, przygotowanym farszem napełnić ziemniaki.

W mięsny farsz wcisnąć umyte i pokrojone pieczarki.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć stronę z mięsnym farszem. Następnie odwrócić i obsmażyć ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak