Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 200 ml
galaretka truskawkowa 1
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mini roladki

Biszkopt cienki, kroimy na paski o szerokości około 10cm. Do miseczki wlewamy zimne mleko i wsypujemy bitą śmietanę w proszku. Ubijamy na sztywno. 400ml wody zagotowujemy i rozrabiamy galaretkę truskawkową. Odstawiamy do stężenia. Galaretkę kroimy na cienkie podłużne maski. Na każdy pasek biszkoptu kładziemy pasek galaretki i smarujemy bitą śmietaną. Zawijamy. Kroimy Roladę na mniejsze roladki. Wstawiamy do lodówki na 1godzinę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 15.01.2013 15:34
swietne
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 21.11.2012 23:40
super
Kate131 16.10.2012 08:13
fajne
anja3107 22.06.2012 13:52
pyszne
Rafał10 22.06.2012 13:23
mniam wyglądają apetycznie :)
motylwe 22.06.2012 13:21
takie małe a tak cieszą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak