Sposób przygotowania

mleko lekko podgrzane dodajemy drożdże i mieszamy do rozpuszczenia dodajemy cukier i 4 łyżki mąki całość delikatnie mieszać
pozostawić do wyrośnięcia
Resztę mąki z jajkami i solą wymieszać i dodać wyrośnięty zaczyn całość wymieszać i zostawić do wyrośnięcia
stolnice posypać maka rozwałkować i wykroić szklanka okręgi
gotujemy na a parze
polewamy sokiem i masłem posypujemy cukrem

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Ale piękna klucha! :) Z chęcią bym zjadła :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    u nas nazywają się parowce ale narobiłam sobie apetytu
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajne
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    ja uwielbiam buchty z masełkiem a najlepiej masełkiem z bułką tartą yhh pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !