Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w sosie wlasnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w sosie wlasnym

Kroki postępowania

1
Nie podaję proporcji, ponieważ jest to niezależne - na 1 słoik jagód dajemy 2 łyżki cukru. Do czystych i suchych słoikow wkładamy świeże jagody.
Krok 1 - Jagody w sosie wlasnym foto
2
Następnie do każdego ze słoiczków wsypujemy 2 łyżki cukru i szczelnie zakręcamy - odstawiamy na 12h. Po tym czasie paseteryzujemy słoiki ok 13 minut
Krok 2 - Jagody w sosie wlasnym foto
3
. Jagody w ziemie możemy dodawać do ciast, robić z nich kompoty czy różne desery, dobre do samodzielnego jedzenia. Słoiki się nie psują, jedyny minus to taki, że po pasteryzacji dużo ich ubywa.
Krok 3 - Jagody w sosie wlasnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.09.2012 22:27
super
marta0906 11.08.2012 17:03
Świetne do deserów:)
Ankha 22.06.2012 14:56
Rozmarzyłam się,dawno nie robiłam przetworów z jagód.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak