Sposób przygotowania

Schab dzielimy na kotlety. Młotkiem lekko rozbijamy. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem ziołowym, bułkę tartą wsypujemy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Schab moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej, kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu, na złoty kolor z obu stron. Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na kawałki. Z kukurydzy odlewamy zalewę. Myjemy i osuszamy ogórka i pomidory. Kroimy na kawałki. Mieszamy ze sobą warzywa. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, czosnkiem granulowanym, solą i pierzem. Mieszamy. Zalewamy warzywa dokładnie mieszamy i sałatka gotowa. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smacznie i ladnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !