Sposób przygotowania

Z cukru i wody gotujemy syrop. Zalać nim liście melisy. Pozostawić na dwa dni i zalać spirytusem. Odstawić na kilka miesięcy. Po tym czasie filtrować. Najlepiej pić 1-2 kieliszki dziennie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    działa doskonale na nerwy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    smakosz poszukiwacz

    Przepis może i dobry tylko czy sprawdzony??? Po co jechać do Moskwy przez Paryż z Warszawy??? Prosto i wygodnie zalać melisę spirytusem,po dwóch dniach zlać,dodać syrop i rozlać do butelek. Będziemy mieli piękny zielony kolor,a nie brązową nalewkę.I pić można po tygodniu...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !