Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po litewsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 2
masło 1,5 łyżki
mąka 150 g
drożdże 30 g
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po litewsku

Ziemniaki zetrzeć na tartce o drobnych oczkach , tylko musimy odsączyć sok z ziemniaków , masę ziemniaczaną połączyć z drożdżami , przesiana mąką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia , cebule drobno posiekać i podsmażyć , tylko nie rumienić na masełku , wymieszać lekko z przygotowanym ciastem , doprawić do smaku i kładziemy na gorącym tłuszczu okrągłe placuszki i smażyć z obu stron z złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.02.2014 09:53
pyszne placki
SYLKA 10.08.2012 22:13
super
anoosia 03.08.2012 14:39
super:)
Jodaj 25.07.2012 07:52
uwielbiam placki ziemniaczane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak