Sposób przygotowania

Płaty śledziowe płuczemy i kroimy na nie duże kawałki. Polewamy sokiem z cytryny. W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Łączymy Śmietanę i jogurt naturalny, dodajemy czosnek, przyprawę tzatzik, koperek i pieprz ziołowy. Dokładnie mieszamy. Myjemy pora i drobno siekamy. Śledzie zalewamy sosem czosnkowym, mieszamy wszystko, a na wierzch posypujemy posiekanym porem. Schładzamy godzinę w lodówce. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiam śledziki w śmietanie w każdej postaci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pychota!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !