Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietanowo-czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 0.5
śmietana 200 ml
czosnek 5 ząbków
jogurt naturalny 100 ml
przyprawa Tzatzik Prymat 3 łyżeczki
por (biała część) 1
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietanowo-czosnkowym

Płaty śledziowe płuczemy i kroimy na nie duże kawałki. Polewamy sokiem z cytryny. W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Łączymy Śmietanę i jogurt naturalny, dodajemy czosnek, przyprawę tzatzik, koperek i pieprz ziołowy. Dokładnie mieszamy. Myjemy pora i drobno siekamy. Śledzie zalewamy sosem czosnkowym, mieszamy wszystko, a na wierzch posypujemy posiekanym porem. Schładzamy godzinę w lodówce. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.04.2013 12:42
pychota!!!!!
ElizaT 31.10.2012 11:06
dobre
Habibi 10.09.2012 07:49
Uwielbiam śledziki w śmietanie w każdej postaci :)
Andysz 30.06.2012 19:01
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak