Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza ziemniaczana z boczkiem i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 3 łyżki
mąka 5 łyżek
boczek wędzony 350 g
keczup pikantny 5 łyżek
śmietana 12%
jajko 2
ser żółty 100 g
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ziemniaczana z boczkiem i serem

Ziemniaki obrane zalewamy woda do 3\4 wysokości i ugotować potem przecisnąć przez praskę połączyć \ze śmietaną , stopionym masełkiem , żółtkami , ubitą pianą z białek posypując przesiana mąką i doprawiamy , na wysmarowaną tłuszczem blaszkę rozłożyć ciasto na grubość 1,5 cm ponakłuwać widelcem . Boczek już sobie pokroić wcześniej w kosteczkę , częściowo stopić i ciasto posypać skwarkami , posypać też serem żółtym startym , polać keczupem i upiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.10.2012 18:07
podoba mi się
babcia
babcia 03.10.2012 18:07
podoba mi się
goofy9 07.08.2012 23:15
ciekawe
agnieszka214 27.07.2012 14:16
fajne
Margo1 22.06.2012 12:12
śmietany 1\4 szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak