Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w szczypiorkowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
kukurydza w puszce 1/2 puszki
szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt wg uznania
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w szczypiorkowym sosie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, oprószyć solą i pieprzem. Szczypiorek umyć i drobno pokroić, kukurydzę osączyć z zalewy. Do szczypiorku i kukurydzy dodać majonez i jogurt w dowolnych proporcjach.
Doprawić do smaku. Polać ułożone na półmisku połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.08.2012 21:21
super pomysł
Aleksandraa 25.06.2012 21:08
fajne jajka na szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak