Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka wątróbka z woka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 70 dag
cebula 4 szt
sos teriyaki 50 ml
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka wątróbka z woka

Na rozgrzany olej wrzucić umytą i osuszona wątróbkę. Obsmażyć. Cebulkę pokroić w pióra. Dorzucić do woka. Wlać sos teriyaki oraz ocet balsamiczny. Nakryć wok pokrywą i dusić około 12/ 15 minut. Od czasu do czasu mieszać, żeby się nie przypaliło. Na ostatnie dwie lub trzy minut odkryć pokrywkę. Przed podaniem posolić i popieprzyć. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 25.11.2013 11:52
na pewno pycha
jasiek 23.07.2012 13:10
ciekawa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak