Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzona śliwka w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 400 g
śliwek suszonych 300 g
wykałaczki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzona śliwka w boczku

Śliwki wędzone, najlepiej polskie bez pestek owijać cienkimi plasterkami boczku. Spinać wykałaczką.
Zapiekać w piekarniku korzystając z opcji grill około 10 minut.
Można mniej- zależy czy boczek ma być bardzo chrupiący.
Moi domownicy uwielbiają mocno wypieczone:) Polecam bardzo smaczna przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.06.2013 06:23
to musi byc smaczne
M. Monroe 24.11.2012 20:07
ciekawy przepis ...
Aneta2604 09.08.2012 19:16
wygląda apetycznie
Aneta41 22.06.2012 13:22
pyszota! sliwki wędzone też lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak