Sposób przygotowania

stokrotki pozbawić łodyżek.
Cytrynę obrać i cienko pokroić w plasterki
Cytrynę dodać do stokrotek i zalać wrzątkiem.
nakryć talerzykiem Odstawić na min 24 godziny.
Po tym czasie przecedzić przez gazę lub płótno wyciskając cały płyn
Przelać do rondelka (najlepiej z grubym dnem) dodać cukier wymieszać i zagotować
następnie gotować na małym ogniu do 1-1.5 godziny
czas gotowania zależy od tego jak gęsty chcemy mieć syrop
Gorący syrop przelej do wcześniej wyparzonych i osuszonych słoiczków, szczelnie zakręć i odstaw do przestygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    super pomysł mam nadzieje że jeszcze znajdę jakieś stokrotki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !