Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzebień

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
marmolada 100 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: grzebień

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i wycinamy z niego prostokąty.
Na jednej połowie smarujemy marmoladą na drugiej robimy ukośne nacięcia.
Nacinaną stroną przykrywamy nadzienie.
Pieczemy aż się zrumieni w temperaturze 180 stopni.
Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 02.07.2012 14:41
przede wszystkim super,gdy za 5 minut przychodza nei zapowiedziani goscie;)
Aneta41 22.06.2012 13:24
pomysłowo
Rafał10 22.06.2012 09:23
mniam, takie łatwe a takie pyszne :)
Izabela/bella81 22.06.2012 09:16
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak