Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie przekąski ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
ciasto francuskie
żółtko jajek
feta
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie przekąski ze szpinakiem

Rozmrożone ciasto pokroić w kwadraty. Połowę kwadratów ułożyć na papierze do pieczenia. Z drugiej porcji powycinać na środkach kółka od szklanki i kłaść na wierzch pierwszej warstwy ciasta. Szpinak podsmażyć na maśle, pomidory odsączyć z oleju. Na cieście posmarowanym rozmąconym żółtkiem układać szpinak i kawałki pomidorów oraz pokruszoną fetę. Zapiec 20min w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 30.07.2012 19:23
ależ apetycznie wygląda ; )
Rafał10 22.06.2012 09:24
moje smaki... UWIELBIAM wszystkie składniki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak