Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z młodych ziemniaków i groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 6
groszek konserwowy 1 puszka
śmietana 12% do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z młodych ziemniaków i groszku

Młode ziemniaczki obieramy (skrobiemy) i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości. po ugotownaiu wkładamy do pojemnika, odajemy puszkę groskzu konserwowego, dodajemy kilka łyżek śmietany (wedle uznania), doprawiamy do smaku i miksujemy. Tak rozdrobnione puree to fantastyczny pomysł na urozmaicenie posiłku. Tym razme podane z paluszkami rybnymi, samkaje wysmienicie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak