Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron carbonara ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
śmietanka kremowa
boczek wędzony 15dag
masło czosnkowe
czosnek ząbek
jajko 2-3
makaron
parmezan starty 10dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron carbonara ze szpinakiem

Makaron ugotować al dente. Jajka sparzyć, wbić do miseczki i rozmącić ze śmietaną. Szpinak (rozmrożony, najlepiej w liściach) podsmażyć na roztopionym czosnkowym maśle. Boczek, pokrojony w kostkę, wrzucić na rozgrzaną suchą patelnię (po szpinaku,tłuszcz sam się wytopi) i zrumienić. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku, garść pietruszki suszonej i szpinak. Zamieszać i dorzucić ugotowany makaron. Na najmniejszym ogniu, wlać masę jajeczną i wymieszać (nie trzymać za długo, by jajka się nie ścięły). Posypać parmezanem. Podawać od razu! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 05.05.2015 06:51
dobry pomysł na carbonare, warto spróbować
Zoso 25.08.2012 20:38
apetycznie wygląda
Hanna5 30.07.2012 12:08
niebo w gębie!!!
Justyna Jussstiii 23.06.2012 01:03
super
Rafał10 22.06.2012 09:34
uwielbiam carbonare MNIAM!! Wygląda świetnie !
dwa pokoje z kuchnią 22.06.2012 08:40
ciekawa propozycja- bardzo ładnie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak