Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Jajka sparzyć, wbić do miseczki i rozmącić ze śmietaną. Szpinak (rozmrożony, najlepiej w liściach) podsmażyć na roztopionym czosnkowym maśle. Boczek, pokrojony w kostkę, wrzucić na rozgrzaną suchą patelnię (po szpinaku,tłuszcz sam się wytopi) i zrumienić. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku, garść pietruszki suszonej i szpinak. Zamieszać i dorzucić ugotowany makaron. Na najmniejszym ogniu, wlać masę jajeczną i wymieszać (nie trzymać za długo, by jajka się nie ścięły). Posypać parmezanem. Podawać od razu! :)

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ciekawa propozycja- bardzo ładnie podane!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam carbonare MNIAM!! Wygląda świetnie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    niebo w gębie!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    dobry pomysł na carbonare, warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !