Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blat bezowy do tortu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt.
cukier 1,5 szkl.
mąka 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: blat bezowy do tortu

mocno schłodzone białka wlać do naczynia i ubijać mikserem najpierw na wolnych obrotach a pod koniec na największych,stopniowo dodając szklankę cukru cały czas ubijać pozostały cukier wymieszać z mąką i dodawać po wyczerpaniu pierwszej szklanki cukru.Jak ubite białka będą lśniące i zaczną stawiać opór mieszadełkom przygotować tortownicę z obręczą wyłożyć ją pergaminem i wlać połowę masy a drugą połowę wylać do takiej samej wielkości tortownicy także wyłożonej pergaminem.Wstawić do piekarnika na 100st.i piec ok.2godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.11.2013 00:21
fajny na tort bezowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak