Sposób przygotowania

warzywa mrożone marchew,pietruszka,seler,groszek.żelatynę wsypać do bulionu jak spęcznieje to podgrzewać do rozpuszczenia,przestudzić.Warzywa wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok.5min.dodać posiekany koperek doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem.dodać ocet i wymieszać.Ugotowane jajka obrać.Do formy z kominkiem wlać odrobinę bulionu i odstawić do stężenia włożyć obrane jajka i zalać bulionem.Wstawić do lodówki do schłodzenia i po schłodzeniu wyjąć z formy,jeśli mamy problem z wyjęciem to na chwilę włożyć formę do gorącej wody i wyjąć.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !