Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa marynata do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 2 szklanki
oliwa 50 ml
sok pomarańczowy 100 ml
czosnek 1 główka
oregano do smaku
tymianek do smaku
sól do smaku
bazylia 5 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa marynata do mięsa

Sok z cytryny i sok pomarańczowy łączymy ze sobą, dodajemy oliwę. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Bazylię płuczemy i drobno siekamy. Na koniec dodajemy Tymianek, oregano, pieprz ziołowy i sól. Całość mieszamy. W gotową marynatę wkładamy mięso i odstawiamy w zimne miejsce na dobę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.12.2013 10:36
mniam mniam ;)
Andysz 04.07.2012 10:03
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak