Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 4 łyżki
ser biały 70 dag
cukier 1 szkl
skórka z cytryny 1
aromat waniliowy
jajko 3 szt
śmietana 220 ml
cukier wanilinowy 2 łyżki
herbatniki 1 imbirowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik po żydowsku

Ciastka lub ewentualnie herbatniki pokruszyć i dodać 4 łyżki roztopionego masła i tym wyłożyć spód tortownicy, lekko ubić. Ser zmiksować z cukrem aromatem, skórką i stopniowo dodawać po jednym jajku. Wylać na ciastka i piec w temperaturze 180 C aż sernik będzie po bokach brązowy. Z śmietany i cukru zrobić polewę i wylać na sernik i piec jeszcze 5 minut w temperaturze 220C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 22.06.2012 11:25
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak