Sposób przygotowania

Składniki na ciasto połączyć i zagnieść. Uformować kulkę, owinąć ją folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni C. Ciasto rozwałkować na oprószonej powierzchni, wylepić nim blachę. Docisnąć do formy i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 25 minut, po czym wystudzić. Przygotować krem: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałą szklankę mleka zmiksować z mąką i jajkami. Wlać do gorącego mleka i gotować 2 minuty, mieszając energicznie by zniwelować grudki. Odstawić do ostygnięcia. Po wystudzenia masę przełożyć do miski, dodać miękkie masło i miksować do momentu, aż masa będzie jednolita. Schładzać w lodówce 30 minut.
Na spodzie tarty rozprowadzić krem, po czym wierzch udekorować umytymi i osuszonymi poziomkami i jagodami. Wstawić do lodówki do ponownego schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    Wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    coś absolutnie pięknego! tak proste a efekt jest piorunujący.
  • 1
    original
    Opublikowano

    tessinka

    musi być pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetnie to wygląda!
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    to musi być rewelacyjne w smaku!
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    pychotka!
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ale smakowicie sie prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    agam26

    pięknie wygląda
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    aż chce się zjeść !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ale to pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !