Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak
Kroki postępowania
W czasie jak ciasto wyrasta zajmujemy się farszem. Grzyby oczyszczamy i myjemy,
mąka pszenna | 40 dag,(ja daję lubellę pełne ziarn |
drożdże | 1 łyżeczka, (czubata, suszonych. m |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
mleko | 150 ml, ciepłego |
oliwa | 4 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
grzyby leśne | 50 dag,(świeżych lub mrożonych, leś |
pieprz | do smaku |
olej | 1 łyżka, do smażenia |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżka |
białko | 1 sztuka,(do posmarowania ciasta) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: