Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab szpikowany kabanosami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
oliwa 1/2 szklanki
czosnek 2-3 ząbki
sok z cytryny 2 łyżeczki
papryka mielona
tymianek
ziele angielskie
pieprz
sól
cebula 1 szt
kabanos kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab szpikowany kabanosami

Umyty i osuszony schab nacieramy sola i pieprzem.
Cebulę siekamy- dodajemy do oliwy- mieszamy z resztą przypraw.
Powstałą marynatą nacieramy schab i wstawiamy całość do lodówki na co najmniej 6 godz.
Po tym czasie szpikujemy mięso kabanosami- wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy co najmniej godzinę w temp. 180 stopni.
Schab wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno jako przystawka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 27.09.2012 16:07
rewelacyjny pomysł
SylwiaMagdaSabin 19.08.2012 22:23
super
olkaaa 06.08.2012 09:48
jeszcze takiego nie jadłam
maciek7 05.08.2012 19:43
super
joanna77 25.07.2012 15:33
super
gacopierz23 22.07.2012 13:10
smaczne
Iwusia 29.06.2012 23:22
bardzo fajny pomysł :)
Betka 27.06.2012 00:16
rewelacja;)
reniatka 21.06.2012 21:13
ale fajny pycha
motyl 21.06.2012 20:08
pyszny
motyl 21.06.2012 20:08
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak