Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem i wodą. Dodawać po jednym żółtku oraz szczyptę soli. Na koniec dodać mąki zmieszane z proszkiem. Piec w tortownicy o średnicy 27cm, 30 min w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na 3 krążki.

KREM:
25 dag twarogu półtłustego,
400g jogurtu naturalnego,
2 łyżeczki żelatyny,
4 łyżeczki likieru malinowego,
5 łyżek cukru,
2 łyżeczki soku z cytryny,
60 dag malin.

Żelatynę rozpuścić w trosze zimnej wody, odstawić na 10 min. Następnie podgrzewać, aż się rozpuści, przestudzić, dodać likier malinowy. Twaróg utrzeć z jogurtem, cukrem i sokiem z cytryny, dodać przygotowany likier. Maliny rozgnieść widelcem i lekko osączyć, dodać do masy. Kremem przełożyć ciasto.

PONADTO:
330g śmietany kremówki,
2 śmietan-fixy,
4 łyżki cukru pudru.

Śmietanę ubić z pudrem oraz fixem. Posmarować wierzch i boki tortu. Udekorować według uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny torcik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    ależ apetycznie wygląda
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    Prześliczny i pewnie przepyszny !!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda wspaniale, nie mam wątpliwości, że jest pyszny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    kuszący kremik zrobiłaś
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszny torcik :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda cudownie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !