Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, sparzyć wrzątkiem i osączyć. Obrać czosnek, pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Przełożyć wszystkie warzywa do rondla i co jakis czas mieszając, gotować przez 50 minut najpierw na dużym ogniu, po kilku minutach na mniejszym. Po wyjęciu wszystkie warzywa przetrzeć przez sitko, dodać przyprawy i gotować jeszcze 30 minut. Dodać ocet i olej, ząbki czosnku. Zdjąć garnek z ognia, przykryć i odstawić na 15 minut. Ponownie zagotować, wyjąć czosnek. Bardzo gorący przecier nałożyć do wyparzonych, gorących słoików i zakręcić je.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !