Sposób przygotowania

Przygotowanie mięsa: Filet z piersi kurczaka kroimy w paski o średniej wielkości. Wrzucamy do miski dodajemy oliwę z oliwek i przyprawę Grill pikantny z Prymatu (można ją zastąpić przyprawą do kurczaka pikantną z Prymatu), wszystko razem mieszamy. Tak przygotowane mięso odkładamy do lodówki.
Sos serowy: Do rondelka z niewielka ilością wody (troszkę na dnie) kruszymy ser pleśniowy. Na małym ogniu mieszając od czasu do czasu rozpuszczamy ser. 2 łyżki majonezu mieszamy ze 150 gramami śmietany 30% tak aby otrzymać jednolita konsystencję, dodajemy szczyptę Czosnku granulowanego Prymat (do smaku), po czym wlewamy wszystko do rondla z rozpuszczonym serem. Gotujemy około 7 minut.
Mięso: Wcześniej zamarynowane filety z kurczaka wrzucamy na rozgrzana patelnię (nie dodajemy już oliwy gdyż jest ona w marynacie). I smażymy aż kurczak nabierze złocistego koloru.
Na płaskim talerzu układamy wcześniej umytą i poszarpaną sałatę lodową oraz pokrojonego w dużą kostkę pomidora i ogórka. Na środek talerza wykładamy usmażony filet z kurczaka i wszystko polewamy sosem serowym :)

Życzę smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Też takiego robię ! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł8

    Czyli przepis sprawdzony ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa40

    pyszne!!! :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam, aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !