Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1
ryż 3-4 torebki
grzyby świeże około 0,5 kg
kostka grzybowa 1 szt
sól
masło
jajko 2 szt
pieprz
śmietana 3 łyżki
cebula 2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z grzybami

Kapustę obgotowałam w wodzie z kostką bulionową. Ściągnęłam liście. Przestudziłam. Ryż ugotowałam na sypko. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostki i zrumieniłam na maśle. Dodałam oczyszczone, umyte i pokrojone na małe kawałki grzyby świeże (podgrzybki i koźlaki). Podsmażyłam. Podlałam wodą z kostką bulionową i chwilę dusiłam. Zmieszałam z ryżem. Dodałam jajka i śmietanę, doprawiłam. Wymieszałam. Farsz zawinęłam w liście kapusty. Wyłożyłam na blachę, posmarowałam masłem, posypałam przyprawą uniwersalną i upiekłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 07.08.2012 20:27
pycha
elka4621 21.06.2012 19:37
pycha
Sylwia29 21.06.2012 19:04
Pycha !;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak